Žicaprom

Svetlovučena žica i šulc mreže

Žicaprom Svrljig

Tradicija i kvalitet, Kvalitet naših usluga predstavlja naš primarni interes, imajući u vidu zadovoljstvo naših klijenata.

Kontakt telefon

+381 64 3153 - 487

Radno vreme

Pon - Pet: 7:00 - 17:00

Email

zicaprom@gmail.com

Svetlovučena žica se dobija hladnim provlačenjem na mašinama koje se nazivaju kalibratori od toplovaljane žice SAE 1006 ili 1008. Ovim postupkom se dobija željeni prečnik i ujedno znatno povećava tvrdoća žice. Koristi se kao sirovina za proizvodnju eksera, grifovanih mreža, šulc mreža, paneli isl. Takođe ima široku primenu u industriji za proizvodnju kuka, vešalica, opruga, raznih držača itd. Izrađuje se u svim prečnicima od 1mm do 5mm.

Pored žice u koturu nudimo i svetlovučenu žicu u šipkama. Standardna dužina šipke je 3m, ili po želji kupca a najčešći prečnici su 2.5mm,  3.1mm, 3.5mm, 4mm i 5mm.

ŠULC MREŽE

Šulc elektrovarene mreže se izrađuju od svetlovučene žice i najčešće se koriste kao armature za laka betoniranja kao što su  betonske košuljice i razni ravnajući slojevi.

Izrađuju se u standardnoj veličini table 1m x 2m. Odlikuje ih mala težina, samim tim i povoljna cena, u odnosu na klasične armaturne mreža a i veća gustina tako da su bolji izbor kod betonskih slojeva ispod 5cm debljine.

Najčešće se izrađuju od žice debljine 2mm sa otvorom okca 50x50mm. Takođe nudimo i mreže izrađene od žice debljine 4mm i otvora okca 100x100mm koje se koriste kod nešto zahtevnijih betoniranja ali do izražaja dolaze male dimenzije table(1m x 2m) tako da su daleko pogodnije od velikih mreža, a primer su betoniranja trotoara oko kuće i sl. Takođe ih je moguće koristiti i kao ispunu za ogradna polja, razne pregrade, fizičke barijere i sl.