Žicaprom

Proizvodi

Žicaprom Svrljig

Tradicija i kvalitet, Kvalitet naših usluga predstavlja naš primarni interes, imajući u vidu zadovoljstvo naših klijenata.

Kontakt telefon

+381 64 3153 - 487

Radno vreme

Pon - Pet: 7:00 - 17:00

Email

zicaprom@gmail.com

PROIZVODNI PROGRAM

Osnovna delatnost firme je izrada pletene žičane ograde od pocinkovane ili plastificirane žice, ekstruziona plastifikacija žice, izrada grifovanih (talasastih) mreža, izrada eksera, gotovih ograda, kapija i  stubova. Takođe nudimo žarenu (paljenu) žicu, bodljikavu žicu, špalir žicu(pocinkovanu ili plastificiranu) i zatezače , pocinkovana sita, rabic pletiva, heksagon pletiva, farmer pletiva,  sve vrste cevi i profila kao i limova, oluke i prateću galanteriju, svetlovučenu žicu u šipkama, žicu za co2 varenje, elektrode, brusne i rezne ploče, boje i lakove i td.

Posebno izdvajamo  proizvodnju opreme za sušare na koju smo veoma ponosni. Proizvodimo mreže ili gotove lese svih dimenzija od prohrom ili svetlovučene žice, kolica i vagonete, šine za kretanje kolica kroz tunel i td. U mogućnosti smo, da Vam ponudimo kompletno urađenu sušaru ili samo pojedine delove koji Vam nedostaju.

Univerzal pletivo

Univerzal pletivo se izrađuje od pocinkovane ili plastificirane žice. Ima široku primenu u ograđivanju domaćinstava, industrijskih objekata, poljoprivrednih imanja i sl.

Grifovane mreže

Grifovane mreže se najčešće izrađuju od svetlovučene žice tako što se unapred profilisana žica spaja metodom tzv. tkanja te se na taj način formira veoma jaka mreža koja zbog svoje izuzetno velike čvrstoće ima veoma široku primenu.

Ekseri

Ekseri se izrađuju od toplovaljane žice SAE 1008, koja metodom izvlačenja, (smanjivanja prečnika na hladno), dobija potrebnu tvrdoću. Imaju široku primenu u građevinarstvu, zanatstvu kao i u domaćinstvima.

Pocinkovana i plastificirana žica

Pocinkovana žica se izrađuje po standardu DIN 1548 od čelika sa niskim procentom ugljenika. Proces cinkovanja se izvodi potapanjem žice u kadu sa rastopljenim cinkom tzv. metodom toplog cinkovanja.

Ograde, kapije, stubovi i zatezači

Izrađujemo gotova ogradna polja koja se dobijaju tako što u ram formiran od cevi, po želji kupca  (najčešće 20x20x1.5mm), ugrađujemo grifovanu mrežu gustine i debljine po želji (najčešće 50x50mm, debljine 3.8mm). 

Bodljikava i žarena žica

odljikava žica se izrađuje od pocinkovane žice debljine 2.2mm i razmaka između bodlji 100mm. Težina kotura se kreće od 7kg – 25kg a dužina je 10m/kg. Bodljikava žica se koristi za ograđivanje pašnjaka, voćnjaka, ili kao dodatak po vrhu kod ograđivanja univerzal pletivom.

Svetlovučena žica i šulc mreže

Svetlovučena žica se dobija hladnim provlačenjem na mašinama koje se nazivaju kalibratori od toplovaljane žice SAE 1006 ili 1008. Ovim postupkom se dobija željeni prečnik i ujedno znatno povećava tvrdoća žice. 

Pocinkovana sita, rabic, heksagon i farmer pletiva

Pocinkovana  sita se izrađuju od pocinkovane žice, u koturovima visine 1m i dužine 25m. Najčešći otvori okca su 1x1mm, 2x2mm, 3x3mm, 4x4mm i 5x5mm a debljina žice je od 0.3mm – 0.6mm. Imaju veliku primenu u pčelarstvu, ali se koriste i kao sita za pesak ili druge materijale.

Panelna 3D ograda

Panelna 3D ograda se izrađuje u varijantama: – Pocinkovana 3D panelna ograda i – Plastificirana 3D panelna ograda. Kod pocinkovane varijante se mreža prvo vari a zatim cinkuje dok kod plastificirane varijante, mreža nakon toplog cinkovanja ide još i na dodatnu plastifikaciju, najčešće u zelenu boju. 

Pocinkovana i plastificirana žica

Ovo je najnovija linija proizvoda u ponudi ŽICAPROM-a. Oprema koju izrađujemo se pre svega odnosi na sušare za voće (pre svega šljivu). Iz ove grupe proizvoda izdvajamo grifovane mreže za lese, gotove lese, kolica i stolove za doradu.

Žica za CO2, elektroda za varenje, brusne ploče

Žica za CO2 varenje je proizvod firme BRAKO iz Makedonije, a čiji smo mi zastupnici u ovom delu Srbije. Žica je namenjena varenju pod zaštitnim gasom tzv. MIG-MAG postupku. Debljine žice su 0.8mm, 1mm i 1.2mm a težine kotura su 5kg ili 15kg. 

Roba iz maloprodaje

Ovu robu prodajemo u našem maloprodajnom odeljenju u sklopu firme ŽICAPROM u Svrljigu. Glavna prednost naše maloprodaje je što, pored naših tradicionalnih proizvoda od žice, nudimo i robu široke potrošnje, kao što su cevi, limovi, boje, lakovi i sl.